Atalian Grup, kendi öncelikleri ve paydaş beklentileri ile ilişkili olarak sorumlu kalkınma süreci içerisindeki ekonomik, çevresel ve sosyal mücadelelere (riskler ve fırsatlar) öncelik vermiştir.
EKONOMİK MÜCADELELER
- Bina sakinleri ve kullanıcılar ile ekipmanların iyi durumda bulunmaları
- Çalışma, yaşama ve dinlenme ortamlarının fonksiyonel, düzenlemeye ilişkin ve bütçesel performansı
SOSYAL MÜCADELELER
- İşyerinde sağlık, güvenlik ve yaşam kalitesi
- Eşit muamele ve çeşitlilik
- Güvencesiz istihdama karşı mücadeleye ve yarım zamanlı istihdamın azaltılmasına yönelik çabalar
ÇEVRESEL MÜCADELELER
- Sera gazı emisyonlarının azaltılması
- Enerji ve su tüketiminin azaltılması
- Atıkların azaltılması ve geri dönüşüm, plastik kullanımının azaltılması…
SOSYAL MÜCADELELER
- Sosyal kapsayıcılık (engelliler, uzun süredir işsiz insanlar, gençler) ve ayrımcılıkla mücadele çabaları
- Sorumlu satın alma (zararsız ürünlerin satın alınması…) sürecinin geliştirilmesi
- Etik ve uygunluk (paydaş ilişkileri, iş ahlakı, tedarik zinciri uygunluğu vs.)
SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN SORUMLU BİR YAKLAŞIM
ATALIAN, 2010 yılından beri sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen sorumlu bir yaklaşım içerisinde davranmayı taahhüt etmektedir ve faaliyetlerinde ISO 26000 Kurumsal Sosyal Sorumluluk standardı yapısı ile prensiplerini benimsemiştir.
Grup, kurum içerisinde ve müşteriler, tedarikçiler, hizmet sağlayıcıları, alt yükleniciler ve iş ortakları ile faaliyetlerinden etkilenen topluluklar gibi dış paydaşlarla olan ilişkilerinde bu prensiplere riayet edilmesini sağlamak için çaba göstermektedir.
ATALIAN, 2012 yılından beri Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesinin (United Nations Global Compact) bir tarafıdır.
Bu, dünya genelindeki şirketlerin sosyal açıdan sorumlu bir davranış benimsemeleri için teşvik edilmelerine yönelik olarak başlatılan bir Birleşmiş Milletler girişimidir. ATALIAN, bundan dolayı, Küresel İlkeler Sözleşmesinin 4 temel konu etrafında (insan hakları, işçi hakları, çevre, yolsuzlukla mücadele) şekillenen 10 prensibini uygulamayı taahhüt etmektedir.
ATALIAN, 2015 yılından beri İklime Özen Göstermek (Caring for Climate) sözleşmesinin bir tarafıdır.
ATALIAN, bu girişim yoluyla, iklim değişikliği ile mücadele bağlamındaki çözümleri ile iş stratejisini vurgulamakta ve en iyi uygulamalarını paylaşmaktadır.
ATALIAN, 2021 yılında EcoVadis Platinum madalyası verilmiştir.
ATALIAN Grup, etkileri ile ilerleme sürecini ölçmek için GRI G4 göstergelerinin yaklaşık %70’ini içermekte olan küresel bir bildirim sistemi kurmuştur. Sosyal performansı yıldan yıla daha da gelişmektedir.
ATALIAN, 2014 yılından beri Çeşitlilik Sözleşmesinin (Diversity Charter) bir tarafıdır.
Grup, ayrımcılık yapmama ve çeşitliliğe yönelik taahhüdünü göstermeyi ve bu süreci kurallara bağlamayı istemektedir. Altı maddeye dayanan Çeşitlilik Sözleşmesi, bütün çalışanlar ile iş ortaklarını içermek üzere, yeni uygulamaların iş faaliyetlerine dahil edilmesi sürecinde Gruba rehberlik etmektedir.